Home Cloud Netwerk Camera Computer Service WiFi Contact

Help, ik heb geen internet meer.


Een veel gehoorde kreet bij de mensen. Danig gewoon dat alles werkt als de computer, tablet, smartphone wordt aangezet. Maar hoe los ik het op als mijn internet niet meer werkt?

Het is niet uit te leggen op 1,2,3 wat de oorzaak van het probleem is. Het kan een combinatie van verschillende probleempjes zijn. Maar er moet ergens worden gestart dus het eerste wat je moet doen is kijken of de WiFi van je laptop, PC, smartphone enz. Wel aanstaat. Op een laptop kan dit aan- of uitgezet worden door bvb. een knopje, een tiptoets, combinatie van de toets Fn+F8 of iets dergelijks. Bij een smartphone of tablet moet je meestal in de instellingen gaan. Daarvoor geldt de kreet “RFM” (read the fucking manual of lees de handleiding, die is er niet om weg te gooien).

Volgende stap is om vast te stellen of je verbonden bent met het internet via een modem met een eigen router of accespoint erop aangesloten of via een geïntegreerde modem/router zoals de Telenet Home Gateway of de Belgacom B-Box.

In beide gevallen is het nodig om te checken of alle nodige lampjes branden op deze toestellen, ook op een eventueel aangesloten switch.

In het geval van een modem met eigen router of accespoint kan je ook nog eens proberen een computer rechtstreeks aan te sluiten op de modem of er sowieso internetverbinding is. Is dat niet zo dan moet je uiteraard uw provider contacteren.

Een stap voor stap lijst om uw probleem op te lossen kan je hier vinden.


* Checklist draadloze netwerkverbinding


Service