Home Cloud Netwerk Camera Computer Service WiFi Contact

Synology VPN server en Telenet Home Gateway.

In tegenstelling van wat soms wordt beweerd dat een VPN verbinding naar clients achter de Telenet Home gateway niet mogelijk is, is dit in elk geval wel mogelijk naar en met behulp van een Synology NAS.

Bags are an replica handbags uk indispensable item gucci replica daily life. Sometimes when you go out and forget to bring a hermes replica , you will have a feeling of forgetting how to bring handbags replica. A good-looking bag will make your tastes rise several levels. replica handbags is the source of the face.

Zorg er in elk geval voor dat de laatste versie van de disk station manager is ge?nstalleerd (4.2) samen met de toepassing VPN server.

Hoe je de VPN server configureert vind je via deze link…..

Zoals je merkt heb je de keuze tussen 2 versies PPTP en OpenVPN. Het eerste kan je meestal standaard vanaf een windows, mac of linux computer gebruiken, het tweede vereist extra software op de clientcomputer maar is beter beveiligd. Ondertussen kan je ook L2TP/Ipsec configureren maar daarvoor moet je poort 500 openzetten in je router en dat staat Telenet en andere providers niet toe. Dus voorlopig onbruikbaar.

Een andere vereiste is dat je uw NAS, en bij uitbreiding alle clients in uw netwerk, een vast IP adres geeft. Heb je de netwerk range van uw Home Gateway niet veranderd dan kan je elk adres tussen 192.168.0.2 en 192.168.0.99 gebruiken.

Bijvoorbeeld de NAS 192.168.0.19, uw IP camera(s) van 192.168.0.20 tot 29, Interface van uw zonnepanelen 192.168.0.39 en uw vaste PC 192.168.0.49.

Tevens is het aan te raden een extern subdomein aan te maken bij NO-IP, Dyndns of bij Synology zelf. Je kan dit instellen bij de toepassing DDNS op je NAS zelf. Zie ook hier…. alinea 2.4

Vervolgens ga je via http://mijn.telenet.be naar de instellingen van je Home Gateway. Bij het onderdeel Geavanceerd/Portforwarding vul je (volgens bovenstaande toewijzing van de vaste IP adressen) Poort 1723 in en IP adres 192.168.0.19 zijnde het IP adres dat je aan uw NAS hebt toegekend. OpenVpn = poort 1194, L2TP/Ipsec de poorten 500, 1701, 4500.

Nu volgt enkel nog dat je een VPN verbinding moet tot stand brengen vanaf een externe computer die ergens anders op het Internet is verbonden. Dat kan je niet thuis doen maar wel op de PC van je werk of thuis met uw laptop via een 3G verbinding.

Hoe je dit doet vind je via deze link…. Als bestemming geef je natuurlijk de subdomeinnaam in die je aangemaakt hebt. De login en paswoord is uiteraard een van deze van een van de gebruikers die je hebt aangemaakt in de NAS maar wel met administrator rechten.

Eenmaal de VPN verbinding tot stand is gebracht kan je via uw browser naar elke client met het lokale IP adres van de client. Bijvoorbeeld: de stand van je zonnepanelen bekijken doe je door 192.168.0.39 in te geven, IP camera bvb 192.168.0.20.

Ook een Remote desktop verbinding is perfect mogelijk. Ga zoals altijd naar Bureauaccesoires/ Remote desktopverbinding en tik gewoon het interne IP adres van uw thuis PC in (die moet natuurlijk aanstaan al of niet in slaapstand) in dit voorbeeld 192.168.0.49, geef de gebruiker op en vervolgens het paswoord en dan kan je netjes op uw PC werken. Meer uitleg over remote desktop verbinding vind je hier….

In eerste instantie is het natuurlijk noodzakelijk dat je NAS aan staat wat een verbruik tussen de 15 en 35 watt kost. Aan de huidige electriciteitsprijs een kleine 110 euro per jaar.

In tweede instantie is het noodzakelijk dat je de IP-adressen van je netwerk kent. Gebruik vaste IP-adressen en steek er een logica in.

Uiteraard kan je ook OpenVPN gebruiken mits, zoals reeds vermeld, de nodige OpenVPN client software te installeren op de PC waarmee je een OpenVPN verbinding wilt opzetten naar uw thuisnetwerk. Software vind je hier….

2013/05/05