Home Cloud Netwerk Camera Computer Service WiFi Contact

Telenet Home Gateway

Bags are an replica handbags uk indispensable item gucci replica daily life. Sometimes when you go out and forget to bring a hermes replica , you will have a feeling of forgetting how to bring handbags replica. A good-looking bag will make your tastes rise several levels. replica handbags is the source of the face.

De Telenet Home Gateway is een docsis 3.0 cable modem-router met ingebouwde WiFi antennes. Deze laat toe om via uw kabelverbinding een hogere up- en download te behalen dan voorheen het geval was met de docsis 2.0 technologie.

Deze modem-routers zijn ook geschikt om als home hotspot te dienen, waarbij externe gebruikers van uw WiFi gebruik maken om op het internet te komen. Deze gebruikers dienen klant te zijn van Telenet en ook bij hen thuis toestaan om hun Home Gateway te gebruiken als home hotspot. Ze kunnen enkel inloggen met hun account en paswoord. Ze krijgen beperkte bandbreedte en volume.

De Home Gateway kan ook, in tegenstelling van wat soms wordt beweerd, gebruikt worden in combinatie met uw eigen reeds geplaatste (WiFi)router. Enig klein nadeel, als je via het internet wil verbinding maken met je eigen PC’s of server je aan dubbele NA(P)T moet doen.

Er is wel enige aanpassing nodig om beiden netjes aan de praat te krijgen zonder met elkaar in conflict te komen.

Er zijn 2 mogelijke oplossingen. Je blijft je eigen router gebruiken als router of je maakt er een WiFi accespoint / switch van.

Gebruiken als router.

De twee belangrijkste zaken die je moet aanpassen zijn het Wifikanaal en de IP range. Dit doe je het best voor je de router aansluit op de Home Gateway. Daarvoor sluit je een PC aan op de router (best bekabeld) bekijk je welk IP adres je bekomt en wat je default Gateway is en log je in via uw browser, IE of Safari of ander, door het intikken van de default gateway. Meestal is dit 192.168.0.1 of 192.168.1.1. Zo kom je op de inlogpagina van uw router en kan je, als je dit nog niet hebt aangepast, inloggen met login admin en paswoord admin. Daar ga je op zoek naar een pagina waar je DHCP kunt instellen. Als je dit hebt gevonden kan je het IP adres van je router veranderen naar 192.168.10.1. Het is vooral de in het vet gedrukte 3e byte die belangrijk is, deze mag vooral niet nul(0) zijn, daar de Home Gateway IP adressen uitdeelt in de range van 192.168.0.x. Vergeet niet op het knopje Apply, toepassen of iets gelijkwaardige te klikken om die instelling op te slaan.

Eens dit gebeurd is ga je op zoek naar het tabblad WiFi en daar verander je het kanaal naar bijvoorbeeld 6. Terug opslaan natuurlijk. Eens dit is gebeurd sluit je uw computer aan op de Home Gateway. Je zal normaal gezien direct op het internet kunnen. Via uw browser ga je naar http://mijn.telenet.be en daar log je in met uw login en paswoord dat je gekregen hebt van de technieker. In de kolom links vind je het onderdeel Internet terug en daaronder dan “Draadloze instellingen”. Bij “Instellingen” tabje “Signaal” varnder je het kanaal naar 1 of 11. De hoofdregel is dat uw eigen router en de Home gateway 5 kanalen van elkaar verschillen om elkaar niet te storen.

Eens deze dingen gebeurd zijn kan je uw router aansluiten om de Home Gateaway door een van de uitgangen op de Home Gateway te verbinden met de WAN poort van uw eigen router. En je kunt terug inloggen als vanouds via uw eigen router.

Gebruiken als accespoint / switch

Je gaat op dezelfde manier te werk om in de settings van uw router te gaan. Vervolgens schakel je de DHCP server uit zodat er geen IP adressen meer worden uitgedeeld. Bovendien moet je het IP adres van dit accespoint veranderen naar 192.168.0.2. Op die manier blijft het bereikbaar binnen uw netwerk om aanpassingen te doen en komt het niet in conflict met de default gateway 192.168.0.1. Bijkomend kan je de SSID van de router dezelfde naam geven als de SSID van uw Home Gateway en ook dezelfde paswoord settings. Eens dit is gebeurd sla je alles op, herstart de router en verbind je deze via een LAN poort met de Home gateway. Als je de router dan op bvb een verdieping zet breid je uw WiFi netwerk uit voor een beter bereik. Zogenaamd “seamless roaming”.

Uitbreiden met het Telenet accespoint WNDR4300-TN


Service